Massages

Ontspanningsmassage

Massage is voor iedereen goed jong en oud, groot en klein. Zeker in deze drukke en hectische tijd is een massage heerlijk en werkzaam. Het verbetert je welzijn, geeft een ontspannen gevoel en stimuleert de doorbloeding en de energiebanen in het lichaam. Ik masseer ook op gevoel en dat wat zich op dat moment aandient zodat het een afgestemde massage is. Tijdens de massage werk ik met etherische oliën, licht therapie en eventueel edelstenen welke een diepe werking hebben op het lichaam en de geest.

Kosten € 15,- per 15 min.


Honingmassage

Honingmassage is een middel dat in de oudheid al gebruikt werd om fysieke en energetische blokkades mee op te heffen. Een honingmassage is een intensieve maar doeltreffende behandeling om het bindweefsel los te krijgen en afvalstoffen los te maken en af te voeren. Tevens worden door de huid de voedingsstoffen (uit propolis, Koninginnegelei, stuifmeel en bijengif) opgenomen die in honing rijkelijk aanwezig zijn.

De honing wordt op de huid aangebracht en hierna gedept waardoor er een reactie van de huid plaatsvindt . De huid raakt goed doorbloed en het bindweefsel wordt los gemaakt. Het is een pittige maar doeltreffende massage.

Deze massage kan op het gezicht, rug, voeten, handen, armen en benen worden toegepast.
Kosten € 15,- per 15 min.


Basische Kruiden stempelmassage

Een reinigende en versterkende massage door de combinatie van zout, olie en kruidenstempels. Er wordt olie en basisch zout op de huid aangebracht en hierna met kruidenstempels gemasseerd in de uitscheidingsrichtingen.

De massage met warm-vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Hierdoor worden zuren en gifstoffen via de huid uitgescheiden. De warme kruiden zorgen voor ontslakking, activering van de stofwisseling, verbetering van de doorbloeding en brengen lichaam en geest in balans. Een heerlijke totale behandeling van het lichaam.

Een basische kruidenstempelmassage behandeling duurt ongeveer 1 uur en kost € 70,-

 

Guasha

Guasha is een Chinese therapie welke al enkele duizenden jaren oud is. Het woord “Gua” betekent schrapen, en “Sha” betekent zandkorrels (de rode vlekjes).

Er wordt speciale kruidenolie op de huid aangebracht en met een schraper, van jade, andere steensoort of hoorn, wordt de huid geschraapt. Hierdoor wordt de huid rood en op plaatsen waar blokkades zijn verschijnen “bloeduitstortingen” in de huid, variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur hoe ouder (chronisch) de verstoring. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen. Hoe lang het precies duurt hangt af van de conditie van het lichaam. Wanneer men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat de conditie van het lichaam weer verbetert.

Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, elektro-smog, medicatie, roken, alcohol, enz. worden door ons lichaam weggezet op plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. Dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Hierdoor slibt langzaam het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken waardoor pijn en klachten ontstaan.

Het succes van deze methode schuilt in het gecombineerde effect ervan. Serum en rode bloedlichaampjes die van de haarvaten in het weke bindweefsel komen, veroorzaken daar een immuunreactie. Het ontgiftingsmechanisme wordt gestimuleerd, waaronder activering van het lymfesysteem en de bloedsomloop waardoor energie beter doorstroomt via de meridianen. Tevens zal plaatselijke verzuring, vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, oplossen.

Guasha

-    bevordert de bloedsomloop
-     ontgift en ontzuurt
-     stimuleert het immuunsysteem
-     neemt blokkades en pijn weg
-     stimuleert werking van de organen
-     regenereert en revitaliseert (life-extension)
-     vermindert spanning (stress) en vermoeidheid                                                                                                                                                                                                                                   -     brengt emoties opnieuw in evenwicht
-     ontspant en bevordert helderheid van geest

Kosten € 15,- per 15 min.